Събития

назад

ЗВЕЗДИ НА ФУТБОЛНИЯ ЛЕВСКИ ЗАРАДВАХА СТОТИЦИ ДЕЦА В УЧИЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

211

ЗВЕЗДИ НА ФУТБОЛНИЯ ЛЕВСКИ ЗАРАДВАХА СТОТИЦИ ДЕЦА В УЧИЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” В ПАЗАРДЖИК

 

Футболните звезди на Левски Ивелин Попов, Андриан Краев, Цунами и Кристиян Димитров зарадваха стотици деца в начално училище “Васил Левски” в Пазарджик. Желанието на малчуганите е било да видят идолите си на живо и така се е родила инициативата с пристигането им. “Въоръжени” с рисунки, картини, плакати, шалчета и дори сини рози децата посрещнаха с бурни аплодисменти и скандирания футболистите в двора на училището.

На събитието присъства кметът на Община Пазарджик Тодор Попов, председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова, както и началникът на регионалното управление в Пазарджик Дора Дулчева. Домакин на събитието бе директорът на училище “Васил Левски” Каталина Спасова, учители и разбира се – основните “виновници” за “синия” празник, учениците от първи до четвърти клас.

Един от най-популярните фенове на Левски, който е и част от клуба – Петър Димитров, запозна децата с кратка история на патрона на клуба и на училището, Апостола на свободата. След това зададе няколко въпроса на учениците, свързани с историята на футболния клуб, и раздаде подаръци на най-подготвените. "Деца, градът ви е прекрасен. Учете, имайте професии, но един ден се върнете, защото това е прекрасен град", каза Петър Димитров.

Денят продължи с най-очакваното събитие – футболния мач в двора на училището. Четиримата професионални футболисти се изправиха срещу няколко отбора, съставени от деца. Част от учениците показаха завидна техника и на моменти предизвикаха истинско възхищение и изненада в професионалистите, които с радост се наслаждаваха на уменията им. Естествено, всяко дете се опитваше да впечатли “сините” звезди с атрактивно отиграване или реализиран гол, за което получаваше мотивираща подкрепа от Ивелин Попов, Краев, Цунами и Кристиян Димитров.

 

След “битките” на футболното игрище гостите раздадоха автографи и снимки преди да бъдат изпратени от любезните си домакини – отново с възгласи “Левски, Левски”...

“Днес стана истински празник за децата. В това е смисълът. Нищо друго няма значение, когато виждаш толкова много щастливи деца на едно място”, казаха за довиждане левскарите.