Събития

назад

Тодор Попов: Стартираме строителния сезон за годината

209

Тодор Попов: Стартираме строителния сезон за годината

 

На ул. "Цар Калоян", където се извършват довършителни дейности по тротоарните площи, кметът на Пазарджик Тодор Попов символично обяви началото на строителния сезон за годината в община Пазарджик

"Тенденцията е, като правим ремонти на улици,  да правим всичко, т. е., ако има нещо за подменяне, да го подменим, както тук, на ул. "Цар Калоян", където ремонтирахме голяма част от ВиК мрежата. Истина е, че това ни забави, защото има много жилищни имоти,  основно къщи, и съответно много отклонения. Това е една от най-красивите и емблематични улици. Тя поема много от трафика между бившата поликлиника и бул. "Ал. Стамболийски". Така че е важна улица. И става много красиво. Като направихме отдолу комуникациите, положихме асфалта и сега оправим тротоарите, тази улица няма да се пипа поне 50 години", увери Тодор Попов.

След  завършване тротоарите на "Цар Калоян" ще започне ремонтът на ул. "Васил Левски", която също е ключова и стратегическа улица,  балансираща трафика между улиците "Гурко" и "Стефан Караджа". И там ще бъдат обновени тротоарите, които са в окаяно състояние. 

 За ул. "Никифор Попконстантинов" се предвижда цялостна подмяна на ВиК мрежата, преасфалтиране на уличното платно и обновяване на тротоарите.

"След това ще се насочим  към някои от по-малките улички в кварталите. Започнахме и строителната програма по населените места, като тази година ще бъдат ремонтирани средно по две улици във всяко населено място. Т.е. само за тази година жителите на селата могат да очакват 60-70 обновени улици.", обобщи Тодор Попов. Той отново се обърна към гражданите с молба за разбиране и търпение, докато се извършват строителните дейности.

"Но пък след това скъпите ни съграждани ще имат възможността да се радват на нова среда, която освен, че ще е хубава и красива, ще помогне и на трафика. Защото Пазарджик, всички виждаме и сме свидетели, че е бързо развиващ се град и броят на автомобилите се увеличава все повече и повече всяка седмица," посочи кметът на Пазарджик.