Събития

назад

Тодор Попов: Следващата седмица започваме ремонта на ул. "Никифор Попконстантинов"

391

Тодор Попов: Следващата седмица започваме ремонта на ул. "Никифор Попконстантинов"

 

"От следващата седмица ще започнем дейностите по реновирането на цялата улица "Никифор Попконстантинов", съобщи кметът на Пазарджик. Той бе придружен от представителя на ВиК  инж. Мишев и шефа на ТСУ в Община Пазарджик инж. Славка Стойчева.

Тази улица,  заедно с "Цар Калоян", която вече завършихме, както и участък на "Дойран", бяха едни от най-компреметираните откъм ВиК инфраструктури в града ни. И се радвам, че веднъж завинаги този въпрос ще бъде решен.

"Никофор Попконстантинов" е може би най-разкопаваната улица, и хората, нормално, се дразнеха", коментира  Тодор Попов и обясни, че освен ВиК инфраструктурата ще бъдат подновени  изцяло и пътната настилка, и тротоарите.

"Което означава, че улицата ще придобие абсолютно нов вид.  Казваме го в аванс, за да знаят хората, да се подготвят. Ще имат няколко месеца на дискомфорт, но искам да им кажа, че до края на месец август, началото на септември, живот и здраве, улицата ще добие вида, който заслужават   всички те.  Тя ще бъде правена на участъци. Първо, за да не я затваряме цялата и второ - ще се прави поетапно ВиК инфраструктурата, за да може да не спираме постоянно водата на цялата улица.", поясни още кметът на Пазарджик.