Събития

назад

Тодор Попов: Щастлив съм, че успяхме да реновираме цялото читалище в Мало Конаре

261

Тодор Попов: Щастлив съм, че успяхме да реновираме цялото читалище в Мало Конаре

 

"Тук съм, заедно с кмета на селото, за да проверим, докъде стигна изпълнението на един важен за селото проект, който включва ремонта на залата, обслужваща читалището". Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов при посещението си в най-голямото село на общината - Мало Конаре. Той благодари на кмета на селото Димчо Караиванов за изготвения проект, с който Общината кандидатства по Програмата за морско дело и рибарство.

Средствата по проекта са предназначени за  реновирането на залата на читалището, който включва: ремонт на покрива, тавана, настилките, външно и вътрешно боядисване, ново осветление. В нея традиционно се провеждат срещите с жителите на селото, служи и за редица извънкласни дейности  на учениците, както и за читалищни такива.

"Залата има страхотен вид вече. Знаем, че през следващите 20 години няма да има необходимост от интервенции. 

Щастлив съм, че през годините успяхме да реновираме цялото читалище, като през настоящата успяхме да монтираме и съоръжение  за хора с увреждания и улесним достъпа до читалището, а с изграждането на навес - и провеждането на разнообразни масови мероприятия, независимо от атмосферните условия.

Аз съм поел ангажимент към кмета да оправим  стълбищата и подстъпите към тях, както пейките и външното осветление. За да може идната година на 9 май да се съберем тук и да празнуваме на един напълно реновиран площад и читалище," сподели Тодор Попов. Той уточни, че до края на годината в Мало Конаре ще бъде монтирана и нова детска площадка пред кметството, а от следващата седмица започват дейностите по изграждането на голяма спортна площадка, която ще включва голямо футболно игрище с осветление.

 

Кметът на Мало Конаре Димчо Караиванов благодари на Тодор Попов и екипът на Общината за включването в проекта. "Този ремонт бе належащ. Радваме се и за детската площадка, предназначена за малчуганите и техните родители. До сега нямахме спортна площадка и това ще бъде една много добра придобивка за селото. В Мало Конаре постепенно средата става все по-добра за живеене", сподели Димчо Караиванов.