Събития

назад

Тодор Попов към младите хора: Пазете природата! Правете неща, които ѝ помагат тя да възстанови своето равновесие!

260

Тодор Попов към младите хора: Пазете природата! Правете неща, които ѝ помагат тя да възстанови своето равновесие!

 

Кметът на Пазарджик и тази година подкрепи кампанията „Сърце в зелено”

 

 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов подкрепи кампанията, инициирана от рекордьорката на Гинес - фризьорката Ваня Иванова „Сърце в зелено”. Част от кампанията е поредното засаждане на дръвчета – японски вишни, в парк „Стадиона”.

„Ваня заслужава уважение, защото е изключително иновативен човек и се опитва да прави неща, които са важни и полезни и такива хора заслужават вниманието от страна на местната власт. Още повече виждаме и резултатите от миналата година – всички засадени дървета се хванаха, а тази година ще засадим още и съм сигурен, че тъй като делото е добро и благородно, новите дръвчета също ще имат дълъг живот”, това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов, който се присъедини към инициативата и лично засади дръвче в парка. Тодор Попов подчерта, че инициативата е сред добрите примери, които трябва да бъдат подкрепяни и толерирани.

„Забързани в ежедневие си, често забравяме, че сред важните неща е физическата среда около нас и това да бъдем полезни и да дадем нашата благодарност под формата на грижа за природата, която ни заобикаля. Защото е важно какво оставяме на нашите млади приятели, които ще дойдат след нас – трябва да им оставим добре поддържана и чиста околна среда, съобразена с изискванията на природата. Защото ние, хората, напоследък правим всичко възможно да вървим против природните закони и да рушим това, което приемаме за даденост, а то не е даденост.  Затова скъпи приятели, пазете природата, правете неща, които ѝ помагат в това тя да възстанови своето равновесие и по този начин ще бъдем полезни, както на себе си, така и на света, който ни заобикаля!”. С този апел кметът се обърна към младите хора и благодари за подкрепата на всички деца и ученици – от детските градини, от  Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, както и на възпитаниците на Националната гимназия по горско стопанство – Велинград, които също участваха в засаждането на дръвчетата. Специална благодарност беше отправена и към собствениците на разсадник Булланд трейд, осигурили вишневите дръвчета, които днес бяха засадени в парк „Стадиона”.