Събития

назад

Празник „Приказно добро“ е подарък за децата на Пазарджик

382

Общината: Празник „Приказно добро“ е подарък за децата на Пазарджик

Забавен и пъстроцветен празник „Приказно добро“ за най-малките подготвя МКБППМН към Община Пазарджик съвместно с дирекция „Образование и култура“ по повод Международния ден на детето – 1 юни. За втора поредна година общинският детски празник е подарък за децата на Община Пазарджик и е част от кампанията на комисията „Търсим винаги доброто”.

На 1 юни от 17 часа на площад „Константин Величков” /”Тортата”/ малчуганите ще могат да се насладят на театралната постановка „Карлсон“, в която за тях ще играят децата от Театрална къща „Пластилин”. Очакват ги атрактивни и увлекателни занимания в три работилници, които ще се реализират в сътрудничество с Художествена галерия „Станислав Доспевски“ - Пазарджик, Регионален исторически музей – Пазарджик, Младежки дом – Пазарджик и Клуб по спортни танци „Импулс“.

Част от дейностите са познати от миналогодишното издание на празника. Тази година има и нови, които ще бъдат изненада. Специално Арт пано на вдъхновението „Търсим винаги доброто“ ще даде възможност на децата да оставят цветен отпечатък от своята длан и да изпишат името си.

Очакваме децата, техните родители, баби и дядовци, очакваме усмихнали лица, весело настроение и готовност за активно участие в работилниците. Първи юни е празник на всички, които носят детското в себе си.

Събитието ще бъде подкрепено от обществените възпитатели към МКБППМН и доброволците от Българския младежки червен кръст.

При неблагоприятни атмосферни условия работилниците ще бъдат разположени в Младежкия дом.