Събития

назад

Футболната звезда Бето след среща с пожарникари в Пазарджик: Вие сте герои, благодаря ви!

230

Футболната звезда Бето след среща с пожарникари в Пазарджик: Вие сте герои, благодаря ви!

 

“Вашите бащи са герои. Те имат изключително опасна професия. Много често хората не оценяват това, което правят те. Моите думи сега са насочени към тях: „Благодаря за това, което правите всеки ден! Вие сте герои!”

Това заяви португалската футболна звезда Бето при посещението си в пожарната служба на град Пазарджик. Световноизвестният футболист проведе специална среща с огнеборците и техните деца, създавайки им незабравими емоции.

Както е известно, Бето е в Пазарджик по покана на Община Пазарджик, Асоциация “Докосни дъгата” и “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” и участва в поредица от инициативи и събития.

Бето разговаря с малчуганите и техните смели бащи, като един от въпросите, свързан с мнението му за българските футболисти, го подсети за познанството му с героя от САЩ`94 Ивайло Йорданов, който му е бил треньор в юношеския състав на Спортинг (Лисабон). Последва трогателен момент и осъществен кратък видео разговор между двамата, в който те си припомниха мигове от доброто старо време, но и обсъдиха общи бъдещи инициативи.

Бето зарадва децата и огнеборците със снимки и автографи, след което се сдоби с възможността да се почувства като истински пожарникар. Бившият португалски футболен национал облече пожарникарска униформа и се качи на 30-метрова пожарна стълба под окуражителните погледи на всички присъстващи.

Носителят на трофея от Лига Европа с тима на Севиля получи от ВПД началник Борис Стойнов специален плакет "Приятел на РДПБЗН Пазарджик", а от своя страна той подари на своите домакини футболна топка с послание и автограф.