Събития

назад

Четиридесет и осмото издание на Международния фестивал „Зимни музикални вечери - Проф. Иван Спасов”

306

Четиридесет и осмото издание на Международния фестивал „Зимни музикални вечери - Проф. Иван Спасов”, организиран от Община Пазарджик, ще се проведе от 2. до 5. февруари 2023 г. в зала „Маестро Георги Атанасов”. Традиционно първото произведение, което слага началото на четирите концертни вечери, е рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров.

В програмата на първата фестивална вечер ще чуем още симфония № 2 в ми-минор от Сергей Рахманинов /по повод 150 години от рождението на композитора/.

Втората фестивална вечер по традиция е с камерен концерт, като ще имаме удоволствието да се насладим на клавирното дуо Евгения Симеонова и Десислава Щерева, с интегрално изпълнение на произведения за две пиана от Панчо Владигеров.

В третата вечер ще гостуват  музикантите Гергана Русекова - мецосопран и Симеон Златков – пиано. Те ще ни дадат възможност да чуем едни от най-хубавите вокални произведения на Франц Шуберт - вокален цикъл „Зимен път".

Фестивалът ще завърши отново с изпълнения на Симфоничен оркестър – Пазарджик под диригентството на Джулио Маразия  /Италия/ и солист Еторе Пелегрино  /Италия/ - цигулка.

А в концерта – матине    от 11.00 часа на 5 февруари ще вземат участие над 50 млади изпълнители от музикалните паралелки и школи в Пазарджик.

Съпътстващата програма в дните на фестивала включва изложба на фотоси под наслов „Симфоничен оркестър - Пазарджик – път с успехи у нас и чужбина“ с материали от архива на Симфонично-оперетно дружество „М-ро Г. Атанасов“ - Пазарджик.

Откриването на изложбата е в 18,00 часа на 2 февруари, а на фестивалната програма - в 18,30 часа.