Новини

назад

Петър Куленски встъпи в длъжността кмет на Пазарджик

673

С бурни овации присъстващите в пленарна зала на община Пазарджик поздравиха новоизбрания кмет на града Петър Куленски с встъпване в длъжност.

Преди минути той, общинските съветници и кметове на населени места положиха клетва в началото на първото заседание на общинския съвет.

Ето как се обърна към общинския съвет и гражданите новият кмет на Пазарджик:

„Намираме се във важен момент за Пазарджик. Изборите вече минаха. Жителите на общината пожелаха Промяна и натовариха нас с високи очаквания. Тази голяма отговорност може да само ни вдъхновява.

Пред Пазарджик стоят редица предизвикателства, които не търпят отлагане и трябва да бъдат поети час по-скоро. Имаме криза с чистотата в града, където се нуждаем от системно решение. Имаме разбити улици и тротоари в кварталите и селата. Имаме да разрешим проблеми, свързани с липсата на паркоместа. Имаме да осветим улиците на общината, както и дейността на самата община. Имаме задача да разберем как е харчен публичният ресурс на Пазарджик през годините.

Трябва да създадем възможности за работа, като гарантираме, че жителите на община Пазарджик ще имат достъп до добре платени работни места и стимули за развитие на професионалните си умения. Трябва да инвестираме в нашите образователни институции и инфраструктура, полагайки основите за реален и устойчив прогрес на Пазарджик. Трябва да защитим околната среда, като съхраним природата на нашата Община. Трябва да върнем живота в Пазарджик, защото хората го заслужават.

В кампанията ние показахме нагледно, че когато се обединим с обща кауза и посока, няма преграда, която да спре устрема ни. Сега аз отново подавам ръка към вас, общинските съветници, кметовете на кметства, общинската и държавна администрация, към всички жители на Община Пазарджик, с призив за обединение в името на това да поставим Пазарджик по един нов начин на картата на България.

Изборите минаха! Трябва да оставим настрана нашите различия и да поставим на първо място работата за Пазарджик и завръщането на живота в него. Нека покажем съзидание, а не конфронтация. Жителите на Пазарджик няма да простят нещо различно от това. Имаме дълг първо към тях!“

Заседанието е открито и се ръководи от най-възрастния общински съветник – Хари Харалампиев. Предстои изборът на председател, гласуването е тайно, като за избран се смята събралият 21 от 41 гласа. Две са кандидатурите издигнати за "пръв между равни" - на Таня Колчакова - Янева от ППДБ и Найден Шопов от ГЕРБ. Бяха предложени и съветника Благо Солов, както и екскметът Тодор Попов, но и двамата си направиха самоотводи, с мотива, че трябва да се дава път на младите хора.