Новини

назад

Община Пазарджик апелира за вашата съпричастност към бедстващите в Турция

644

 

Община Пазарджик апелира за вашата съпричастност към бедстващите в Турция. Съвместно с "ТЕКСЛАЙФ" ООД, Български Червен кръст и  БИЛЛА, се обръщаме с молба към всички граждани, фирми и учреждения  всички заедно да участваме в акцията за събиране на дарения в помощ на бедстващите в Турция в петък - 10. Февруари от 12.00-18.00 ч. на паркинга на Билла на ул. Любен Боянов 1 

Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

 

Най-неотложна е нуждата от:

•         Нови сортирани топли/зимни детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

•         Ново спално бельо;

•         Нови топли завивки;    

•         Хигиенни материали (за лична хигиена); 

•         Семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

 

Важни уточнения:

* Дрехите, спалното бельо и завивките трябва да бъдат или нови или с бележка от химическо чистене на всеки един артикул. Това изискване е необходимост, за да се предотврати разпространението на зарази в бедстващата зона, където санитаро-хигиенните условия са влошени и не е възможно артикулите да бъдат изпрани преди употреба.

** Дрехите е желателно да бъдат сортирани, като в една торба да има само мъжки, само дамски или само детски дрехи и обувки и по възможност да са надписани - “male”, “female” , "children”. Това е голямо улеснение, за да могат бедстващите на терен и помагащите им екипи да намират бързо, това от което имат нужда.